Sajtómegjelenések

 

[HÍRBALATON]

Szezonális hajós ügyfélszolgálat nyílik Balatonfüreden

2023. április 27.

Május 1. és szeptember 30. között ismét várja ügyfeleit a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont kihelyezett hajós ügyfélszolgálati irodája Balatonfüreden, a Balatonfüredi Yacht Clubban. Az iroda újbóli megnyitásával a hajózási szezonban a déli part mellett a Balaton északi partján ismét lehetőség nyílik a képesítésekkel, vizsgákkal és képesítő okmányokkal, valamint a hajós és tengerész szolgálati könyvekkel kapcsolatos ügyintézésre – írja a Vitorlázz Itthon. 

További részletek >>

 

MEGJELENÉS: 2022

[SPORTMOTOR]

15 éve nem zárt ilyen erős szezont a motorpiac

2022. november 4.

Bár a nyáron még úgy tűnt, hogy komoly visszaesés jöhet az európai motorpiacon, mára kiderült, hogy Magyarországon pont fordítva történt – a 4737 darabos mennyiséggel már most túlszárnyaltuk a 2021-es és a korábbi eredményeket. Mi több, idén olyan sok új motorkerékpárt helyeztek forgalomba, hogy ezzel 14-15 év után most először kúszhat ötezer darab fölé az összmennyiség.

További részletek >>

 

[WMN]

Jogsik a fiók mélyén

2022. október 21.

Jogsik a fiók mélyén címmel jelent meg a WMN riportja, amely annak jár utána, hogy miért rettegnek olyan sokan az utakon, vannak-e örök mazsolák, és való-e mindenkinek a vezetés...? A cikkben megszólaló szakértők közt ott van a Vizsgaközpont Speciális- és Kontrollvizsgálati Osztályának vezetője is.

További részletek >>

 

[HAON]

Drón a kertünk felett, szigorú szabályok, jogosítvány, és regisztráció is szükséges a drónok többségénél

2022. október 8.

A Haon utánajárt, milyen engedélyek szükségesek ahhoz, hogy valaki büntetlenül drónozhasson a környezetében, és mi történik akkor, ha jogtalanul készít felvételt egy mit sem sejtő szomszédról.

További részletek >>

 

[ORIGO]

Nagy és rendkívül kedvező változás jön a hazai jogosítványoknál

2022. augusztus 25.

A jövő évtől tehergépkocsis jogosítvány nélkül is buszvezetőnek tanulhat, aki már rendelkezik személyautóra szóló, B kategóriás vezetői engedéllyel.

További részletek >>

 

[24 ÓRA]

Hamarosan oroszul és angolul is lehet járművezetői vizsgát tenni Magyarországon

2022. augusztus 10.

 A B kategóriás autós szimulátoros képzések leghamarabb egy év múlva indulhatnak. De az augusztus 1-jétől érvényes szabálymódosításokkal már megkezdődött az autósiskolák digitális felkészítése. Változnak a jogosítványszerzés szabályai is, a módosítások a tanulóvezetőket és az oktatókat egyaránt érintik. Jelenleg már az egész rendszer digitalizációja zajlik, ami azon is látszik, hogy már minden tanulóról digitális vezetési kartont (DVK) kell majd kitölteni és bejelenteni a Közlekedési Alkalmassági Központnál. A vezetés megkezdése előtt legkésőbb két órával kell leadni, hogy a tanulóvezetők mely időintervallumban fognak közlekedni a közutakon az oktatókkal. A menetíró rendszer a taxisok által használt tachográfhoz hasonló, GPS-szel is rendelkezik, így lekövethető, hogy a tanulóvezető hol járt, és ott milyen sebességgel haladt.

További részletek >>

 

[NÉPSZAVA]

Hamarosan oroszul és angolul is lehet járművezetői vizsgát tenni Magyarországon

2022. augusztus 9.

2022. szeptember 1-jétől az alap- és továbbképzési GKI (Gépjárművezetői Képesítési Igazolvány) elméleti vizsgákat a járművezetők tolmács igénybevétele nélkül, angol és orosz nyelvű tesztlapok segítségével is teljesíthetik. Az említett nyelveket beszélő szakemberek számára ezzel jelentősen egyszerűsödik a vizsgáztatás folyamata. A fejlesztés a közúti fuvarozó érdekképviseletekkel együttműködve, azok észrevételeinek felhasználásával valósul meg

További részletek >>

 

[VEZESS]

Ők veszélyeztetnek minket a magyar utakon

2022. május 26.

Tizedszerre is vezetői engedély nélkül fogták meg a rendőrök, jogsi nélkül száguldott, halálos balesetet okozott – enyhe esetben is bosszantó, időnként egyenesen megrázó hírek, melyekkel hetente találkozunk. Mit lehet kezdeni a jogosítvány nélkül, a szabályokat be nem tartva közlekedőkkel?

További részletek >>

 

[PORTFOLIÓ]

Fontos változás a magyar utakon: engedélyhez kötik a kistehergépjárműves fuvarozást

2022. május 10.

Az európai jogszabályoknak való megfelelés jegyében 2022. május 21-től már hazánkban is csak hatósági engedéllyel tevékenykedhetnek a kistehergépjárműves fuvarozók, azaz akik 2,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművel díj ellenében belföldi vagy nemzetközi fuvarozást végeznek. A korábbi 3,5 tonnás engedélykötelezettség alsó határértéke tehát 2,5 tonnára csökken

További részletek >>

 

[FÜRED TV]

Szezonális hajós ügyfélszolgálat Füreden

2022. május 2.

Új hajós ügyfélszolgálati iroda nyílik Füreden. A Balatonfüredi Yach Club területén lévő irodában keddenként lehetőség nyílik az okmányokkal kapcsolatos személyes ügyintézésre. A balatoni helyszín azért is fontos, mivel ez évben mindenkinek le kell cserélnie a papír alapú hajózási okmányait.

További részletek >>

 

MEGJELENÉS: 2021

[BCOOL]

Az agresszív viselkedés az utakon egyáltalán nem menő

2021. október 8.

A biztonság egy általánosan elismert fogalom, de valójában egy látens igény: amíg nem veszítjük el, addig nem is tudjuk, hogy valójában mennyire fontos. Pedig mindannyiunk élete és testi épsége múlik rajta. Igaz ez a közlekedés biztonságára is, ezért nem mindegy, hogyan viselkedünk az utakon – például vezetés közben.

További részletek >>

 

[ALAPJÁRAT]

Beindult a jogsigyár: ennyien akartak már idén volán mögé ülni

2021. szeptember 24.

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Nonprofit Kft. munkatársai az idei év első nyolc hónapjában közel 560 ezer közlekedési vizsga, vizsgálat és utánképzés lebonyolításában vettek részt. A vizsgáztatást csak rövidebb időre akasztotta meg a járványhelyzet tavasszal, ennek is köszönhető, hogy az első nyolc havi adat 13 százalékkal múlja felül 2020 azonos időszakának mutatóját.

További részletek >>

 

[PÉNZCENTRUM]

Beindult a jogsigyár: ennyien akartak már idén volán mögé ülni

2021. szeptember 24.

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Nonprofit Kft. munkatársai januártól augusztusig közel 560 ezer közlekedési vizsga, vizsgálat és utánképzés lebonyolításában vettek részt. A vizsgáztatást idén tavasszal rövidebb időre kellett csak felfüggeszteni a járványhelyzet miatt, ennek is köszönhető, hogy az első nyolc havi adat 13 százalékkal múlja felül 2020 azonos időszakának mutatóját.

További részletek >>

 

[ORIGO]

Nagy változás jön a közlekedési vizsgáztatásban Magyarországon

2021. június 21.

A teljes körű elektronikus ügyintézés egyszerűsíti a jogosítvány megszerzésének menetét is, a jövőben a gépjárművezetői vizsgára jelentkezést ügyfélkapun keresztül indíthatják el, ahol az autósiskolát, a vizsga helyszínét, időpontját is ki lehet majd választani.

További részletek >>

 

[PORTFOLIO]

Digitalizálják a közlekedési vizsgáztatást Magyarországon

2021. június 21.

A közlekedési vizsgáztatásban 2022 tavaszától egységes és központosított elektronikus rendszer működik majd - jelentette be Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára. Egy másik projektben megvalósuló fejlesztéssel a vizsgázók mindenütt egységesen magas színvonalú informatikai eszközöket használhatnak az elméleti vizsgákon; a Közlekedési és Alkalmassági Vizsgaközpont (KAV) minden telephelyén megújítja eszközparkját 2021 végéig.

További részletek >>

 

[TELEX]

Előzés kereszteződésben: szabályos vagy sem?

2021. június 5.

„lyen helyzetekben az elsőbbség definíciója kissé más értelmet nyer, hiszen itt nem a klasszikus értelemben vett elsőbbséget kell érteni, hanem azt, hogy a balra bekanyarodni szándékozó nem kezdheti meg a balra bekanyarodást – vagy a már megkezdett bekanyarodást meg kell szakítania – ha a járművét előzik” – mondta Dobrocsi Endre, a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. felügyeleti és módszertani igazgatója.

További részletek >>

 

[ORIGO]

A hivatásos járművezetői vizsgák is megkezdődnek

2021. május 25.

A tízezret közelíti a vizsgaszervezési tevékenység május 11-i újraindulása óta országszerte valamilyen kategóriában közlekedési vizsgát tevők száma. Bár a résztvevők csak korlátozott számban jelenhetnek meg a helyszíneken, a veszélyhelyzet előtti időszakhoz képest nem nőtt a jelentkezést követő várakozási idő - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

További részletek >>

 

[MAGYAR NEMZET]

Budapesten is újraindulnak a közlekedési vizsgák

2021. május 18.

Az ország minden részében újraindulnak a közlekedési vizsgák és utánképzések, miután május 18-tól Budapesten is lehetővé válik a közlekedési vizsgák szervezése. Az egyes helyszíneken a jelentkezések függvényében hirdetik ki az első időpontokat – ismertette az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

További részletek >>

 

[HÍR TV]

Pest megyében is újraindulnak a közlekedési vizsgák

2021. május 15.

A járványügyi veszélyhelyzeti rendelkezésekhez igazodva jövő héttől Pest megyében is szervezhetőek közlekedési vizsgák, az időpontokat a jelentkezések függvényében hirdetik majd ki - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

További részletek >>

 

[PÉNZCENTRUM]

Fontos változás a jogosítványoknál: videón az új vizsgakövetelmények

2021. május 15.

A motorkerékpárosok közlekedésbiztonsági helyzetének javítása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium korszerűsítette képzési és vizsgakövetelményeiket. Talmácsi Gábor, a MotoGP-sorozat világbajnoka kamera előtt teljesített néhány gyakorlati vizsgafeladatot. Az elkészült videóban Schanda Tamás elmondja, annak érdekében változtattak, hogy a friss motorosok jobban tudjanak vigyázni magukra és másokra is a közutakon.

További részletek >>

 

MEGJELENÉS: 2020

[VILÁGGAZDASÁG]

Több mint 400 résztvevővel indultak újra vidéken a közlekedési vizsgák

2020. május 11.

Húsz vidéki helyszínen, közel 100 gyakorlati vizsgázó részvételével indultak újra a közlekedési vizsgák május 11-én. A leendő járművezetők szigorú óvintézkedések mellett, csökkentett létszámban, kizárólag védőfelszerelésben adhattak számot felkészültségükről.

További részletek >>

 

[ORIGO]

Minisztériumi külön engedéllyel esett át alkalmassági vizsgálaton öt mentőjelölt

2020. április 23.

Öt leendfő mentőgépkocsi-vezető számára szerdán - a megfelelő óvintézkedések mellett - rendkívüli közlekedéspszichológiai pályaalkalmassági vizsgálatot tartottak a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Nonprofit Kft. budapesti központjában. 

További részletek >>