Felülvizsgálati kérelem

Az igazolás kiállításának aktuális díja IDE kattintva található.

A közúti járművezetők pályaalkalmassági vizsgálatáról szóló 444/2017. (XII. 27.) Korm. rendelet 7. § (2) bekezdése alapján a gépjárművezető a pályaalkalmassági vélemény kézhezvételétől számított 15 napon belül a Vizsgaközpontnál kezdeményezheti a pályaalkalmassági minősítés felülvéleményezését. Amennyiben a 15 napos határidőn belül nem nyújt be felülvizsgálati kérelmet, úgy az elsőfokú pályaalkalmassági véleményben foglaltak az irányadók. A felülvizsgálati kérelem 15 napos határideje jogvesztő, amelynek értelmében a határidő elmulasztása miatt méltányossági kérelemnek nincs helye.

Az elektronikus felületen 2023 szeptemberétől megváltozott a felülvizsgálatra történő jelentkezési folyamat, kérjük, figyelmesen olvassa el tájékoztatónkat!

 

A jelentkezés és díjfizetés folyamata az elektronikus felületen

1. JELENTKEZÉS 
A szükséges adatok megadása után a „Küldés” gomb megnyomásával véglegesítse jelentkezését. Amennyiben nem adott meg e-mail címet, a jelentkezési lapot mentse le magának! Ha megadta e-mail címét, a jelentkezési lapot megkapja e-mailben, nem szükséges letöltenie azt.

2. REGISZTRÁCIÓ
Kizárólag a jelentkezési lap beküldése után lehetséges (ehhez szüksége lehet a jelentkezési lap adataira is), mert a díjfizetést csak ezután kezdeményezheti.

3. DÍJFIZETÉS
Kizárólag a jelentkezés és regisztráció után lehetséges.

Az elektronikus felületen nem tud időpontot foglalni!

 

A Másodfokú Bizottság a rendelkezésre álló elsőfokú vizsgálati eredmények alapján hozza meg a másodfokú pályaalkalmassági véleményt, illetve amennyiben szükséges újabb vizsgálat lefolytatása, értesíti a gépjárművezetőt a vizsgálat időpontjáról.

Amennyiben az elektronikus űrlap kitöltésével egyidejűleg nem tud fizetni, kizárólag banki átutalást fogadunk el. 

 

Az elektronikus felületen történő jelentkezés menete banki átutalás esetén

1. JELENTKEZÉS 
A szükséges adatok megadása után a „Küldés” gomb megnyomásával véglegesítse jelentkezését. Amennyiben nem adott meg e-mail címet, a jelentkezési lapot mentse le magának! Ha megadta e-mail címét, a jelentkezési lapot automatikusan megkapja e-mailben, nem szükséges letöltenie azt. 

2. REGISZTRÁCIÓ
Kizárólag a jelentkezési lap beküldése után lehetséges, ehhez szüksége lehet a jelentkezési lap adataira is. 

3. DÍJFIZETÉS
A vizsgálat díját a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság OTP Banknál vezetett 11711003- 21463062-00000000 számú számlaszámára fizesse be! Az átutalási megbízás közlemény rovatába a felülvizsgálatra történő jelentkezéskor az elektronikus felületen kapott azonosítót írja be (J/FR-…../2024).

 

Amennyiben nem az elektronikus felületen intézi felülvizsgálati kérelmét, a pszichológustól kapott vagy a dokumentumtárból letöltött, kitöltött, indoklással ellátott, aláírt felülvizsgálati kérelmét benyújthatja személyesen vagy postai úton a díjbefizetés igazolásával – a tranzakció jóváhagyásáról a banktól kapott visszaigazolás – együtt. Ebben az esetben az átutalási megbízás közlemény rovatába a nevét és a sérelmezett pályaalkalmassági vélemény számát (H/……/2024) írja be.

Adatlap letöltése felülvizsgálathoz >>

Postázási cím: 1082 Budapest, Vajdahunyad u. 45. vagy 1438. Budapest, Pf. 477.). 
Személyes ügyintézés helyszíne: 1082 Budapest, Vajdahunyad u. 45.

Figyelem, az e-mailben történő kérelem benyújtásának lehetősége megszűnt!

FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEM BENYÚJTÁSA