IDÉN IS VÁRJUK HAJÓS ÜGYFELEINKET SZEZONÁLIS ÜGYFÉLSZOLGÁLATAINKON!

2024. április 30. kedd

Májusban megnyitja kapuit szezonális hajós ügyfélszolgálatunk Balatonfüreden és Kiskörén! 

Kollégáink a hajózási szezonban, keddenként 10 és 14 óra között, a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) területén belül (Zákonyi Ferenc u. 2.) található ügyfélszolgálati irodánkban várják önöket. A helyszín mind közútról, mind a víz felől könnyen megközelíthető.
Nyitás: május 7-én!

A Tisza-tó mellett 2024-ben új helyszínen, Kiskörén (Platán sor 0680/13., Köre kikötő) várjuk minden hónap első csütörtöki napján, 10 és 14 óra között ügyfeleinket.
Nyitás: május 2-án!

Intézhető ügyek köre nyári helyszíneinken: képesítésekkel, vizsgákkal és képesítő okmányokkal, valamint a hajós és tengerész szolgálati könyvekkel kapcsolatos ügyek.

Aktualitások:

  • Idén 10 évesek a belvízi kedvtelési célú kártyaokmányok, amelyek érvényessége ebben az évben lejár!
    • -> A belvízi és a tengeri, papír alapú kedvtelési célú képesítő okmányok hatályukat vesztették 2022. december 31-ével, azóta kizárólag a kártya formátumú képesítő okmánnyal lehet igazolni a kedvtelési célú kishajóvezetői jogosultságot.
  • A kártya formátumú okmány 11. pontja (érvényességi idő) a bizonyítvány érvényességének lejárati dátumát tartalmazza, amennyiben az lejárt, vagy közeleg a lejárat időpontja, javasoljuk a bizonyítvány cseréjét!
    • -> A bizonyítványon az egészségi alkalmasság lejárati dátuma nincs feltüntetve, ezt az adatot online van lehetőség ellenőrizni. Bővebb információ IDE kattintva érhető el.

Országszerte, több helyszínen

A Vizsgaközpont hajós ügyfelei Balatonfüred mellett 6 állandó helyszínen intézhetik ügyeiket. Budapesten, Mohácson és Siófokon klasszikus hajózási kirendeltség működik, ahol a hatáskörünkbe tartozó valamennyi hajózási ügy intézhető. Szegeden, Miskolcon és Győrben a közutas ügyfélszolgálatokon érhetők el hajós ügyintézési lehetőségek. Ez utóbbi helyszíneken belvízi kedvtelési célú vizsgák letételére és a kapcsolódó okmányok ügyintézésére van mód.

Bővebb információk ügyfélszolgálataink nyitvatartásáról és az intézhető ügytípusokról >>

Élet-halál kérdése a KRESZ szabályok betartása

Címke: KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG,

Aggasztóan megemelkedett a vasúti átjárós balesetek száma – hangzott el Mosóczi László (MÁV-START vezérigazgató) június elejei sajtótájékoztatóján, a Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Napon.  A statisztikák szerint 2024 első 5 hónapjában összesen harminc ilyen típusú baleset...

ÚJ MINISZTÉRIUMI PÁLYÁZAT KÉPZŐSZERVEK RÉSZÉRE

Címke: EKM, KAV, SZAKTANFOLYAM

Az Építési és Közlekedési Minisztérium pályázatot írt ki az e-learning rendszerű képzésben alkalmazható zárt rendszerű távoktatási képzésmenedzsment rendszerek, valamint tanfolyamok és szaktanfolyamok elméleti tananyagait tartalmazó digitális tananyagok tanúsítására és...

ÁTMENETI SZÜNET A KÖZÚTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATOKON

Címke: KÖZÚT,

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. június 10-én a Vizsgaközpont közúti ügyfélszolgálatai korlátozottan, kizárólag elektronikus úton lesznek elérhetők, a személyes ügyintézés ezen a napon szünetel. Az érintett tevékenységek 2024. június 11-én a megszokott rend...

ÚJ KISBUSZOK AZ OBB-NÉL

Címke: KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG,

A kreszvaltozas.hu tájékoztatása szerint, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság gépjármű-flottája nemrég hét új VW Transporterrel bővült, így hamarosan minden vármegyei szervezetnél szolgál majd egy kisbusz, amely segíti a megelőzési munkát. Mint a szakportál felhívta rá a...